Om mig/About me
Hunde har altid været en del af mit liv - en silky terrier kom til familien, da jeg var ganske lille. Senere blev det ruhårede gravhunde og dalmatinere  for som det længste labradore som jeg havde i 15 år.
 
For efterhånden nogle årtier siden tabte jeg mit hjerte til en Wheaten. Det første jeg faldt for var det smukke oprids af en hund i harmoni. Den skønne hvedefarve og dens intelligente væsen. Størrelsen, der med sine ca. 45 cm over ryggen, giver en hund i fornuftig størrelse efter mine normer. At racen så heller ikke fælder var jo bare endnu et plus. En Wheaten er en af de få terrierracer som ikke skal trimmes men i stedet klippes, hvilket gør vedligeholdelsen noget nemmere. Et utrolig dejligt temperament - hvis man med dejligt temperament mener et tro familiemedlem som elsker at lege men som samtidig passer på.
 
 Jeg har desuden virket  i Dansk Terrier Klub's Sundhedsudvalg. 

Om racen:
Følgende er citat fra "Hundeleksikon" af Eva-Maria Krämer udgivet i samarbejde med Dansk Kennel Klub  
En udtalt aparte fremtoning er denne noget pjuskede blødpelsede, hvedefarvede terrier. Den kom først for nogle få årtier siden til det europæiske fastland og er i fuld gang med at erobre sig en plads i hjertet hos alle, der lærer den nærmere at kende. Den udviklede sig på afsides liggende gårde i Irland, hvor menneskene tjente til livets ophold ved hårdt arbejde.
Hunden måtte gøre sig nyttig for at fortjene sit foder. Luksushunde havde man ikke råd til, lige så lidt som en hund specielt til jagt, en vagthund osv. Soft Coated Wheaten Terrieren (Wheaten) kunne det hele: den ernærede sig fortrinsvis af rotter og mus, drev kvæget ind, beskyttede huset og gården og deltog i jagten. En hård, naturlig udvælgelse gav en robust, sund og charmenrede firskåren hund. Wheaten terrieren er en glad, menneskevenlig, vagtsom men ikke skarp hund (den kan omgås andre hunde). Den er hengiven og klog, og med konsekvens og kærlighed lader den sig let opdrage. Den har behov for megen motion og beskæftigelse. Den lange pels bringer snavs ind i huset og behøver omfattende pleje. Udstillingshunde bliver for det meste klippet omhyggeligt i den facon de havde oprindeligt.
 
 
 

 
Comments